Millainen on juuri sinun unelmiesi auto ja kuinka teet unelmistasi totta?

Millainen on juuri sinun unelmiesi auto ja kuinka teet unelmistasi totta?

Lähes jokaisella meistä on mielessään juuri se unelmiensa auto, jonka haluaisi ostaa ja jolla haluaisi kurvata kohti uusia seikkailuja. Monen kohdalla se millainen unelmien auto on, riippuu pitkälti omasta elämäntilanteesta. Sinkkumies haaveilee luultavasti aivan erilaisesta autosta kuin perheenisä – tai voihan olla, että perheenisäkin haaveilee upeasta, punaisesta Ferrarista, jolla voisi hetkeksi kurvata pakoon arkea.

Millaisesta autosta sinä haaveilet?

Haaveiletko autosta, joka on mahdollisimman turvallinen vai onko autosi ulkonäkö sinulle kaikista tärkein ostopäätökseen vaikuttava tekijä? Jos olet kiinnostunut autosi turvallisuudesta, kannattaa tutustua netistä löytyviin kolari- ja turvallisuustesteihin.

Esimerkiksi vuonna 2017 testeissä parhaiten menestyi Volvo XC90, joka voisi olla valintasi, jos olet erityisen turvallisuushakuinen kuljettaja. Kyseinen auto saavutti testeissä reilu 60 prosenttiyksikön verran paremman tuloksen kuin tutkimuksen keskiarvoauto. Yleensä juuri perheelliset panostavat auton turvallisuuteen sekä käytännöllisyyteen. Tällöin auton turvallisuuden lisäksi saattaa olla tarpeen tutustua myös erilaisten turvaistuinten turvallisuuteen.

Jos taas auton ulkonäkö on sinulle erityisen tärkeä, saatat auton merkin ja mallin lisäksi miettiä erityisen paljon auton väriä ja ehkä harkita myös erikoisvärejä, joista saatat joutua maksamaan ekstraa. Tiesitkö, että vuonna 2017 uusien autojen suosituin väri oli valkoinen? Valkoisen perässä kaarsivat musta, hopea sekä harmaa. Toisaalta punaisessa Ferrarissa nyt vain on sitä jotakin!

Saatat myös haluta auton kaikilla herkuilla. Erilaiset lisävarusteet lisäävät auton hintaa, joten kannattaakin aina miettiä, tuovatko ne lisäarvoa ajamisen mukavuuteen sopivassa hinta-laatusuhteessa.

Kuinka rahoittaa unelmiesi auton hankinta?

Kaikenlaisia unelmia saa, ja pitää, olla, mutta koska emme elä satumaailmassa, asettaa budjettisi rajat unelmiesi toteuttamiselle. Harvalta löytyy pankkitililtä punaisen Ferrarin verran säästöjä, tai edes tavallisen katumaasturin verran, puhumattakaan luksusmerkin autoista, joista saatat haaveilla.

Tällaisessa tilanteessa monen ajatuksen kääntyvät erilaisten rahoitusvaihtoehtojen puoleen. Eräs erityisen näppärä vaihtoehto tässä tilanteessa on monipuolisia rahoitusvaihtoehtoja listaava Freedomrahoitus.fi-sivusto, jonka avulla on helppoa vertailla erilaisia auton hankintaan soveltuvia rahoitusvaihtoehtoja. Huolellinen ja tehokas vertaileminen on erityisen tärkeää tehdessäsi suuren ja tärkeän hankinnan.

Lainojen kilpailuttamisen aloittaminen on erityisen helppoa. Sinun tulee vain täyttää sivustolta löytyvä lainahakemus, minkä jälkeen kilpailuttaminen voi alkaa! Palvelun tekee erityisen näppäräksi se, että sinun on mahdollista nähdä kaikki luotonmyöntäjiltä saamasi lainatarjoukset samalla sivustolla. Sinun ei siis tarvitse klikkailla sivustolta toiselle voidaksesi vertailla erilaisia vaihtoehtoja. Jos löydät mieleisesi lainatarjouksen, seuraava askel on hyväksyä se ja odottaa rahojen kilahtamista pankkitilillesi. Parhaimmillaan tämä tapahtuu jo saman päivän aikana – ja olet jälleen askeleen lähempänä unelmiesi autoa.

Lopuksi pieni varoituksen sana; vaikka uusi, upea auto kuulostaakin houkuttelevalta hankinnalta, on järki pidettävä aina mukana, sillä myöskään lainaraha ei ole ilmaista rahaa. Punnitse siis tarkkaan, pystytkö varmasti suoriutumaan lainan takaisinmaksusta – ja tee tämä ennen kuin ryntäät klikkaamaan lainatarjouksen hyväksymisnappia! Upeimmista upeinkaan Ferrari ei juuri mieltä lämmitä, jos sen ostamisen vuoksi joudut kärvistelemään taloudellisten vaikeuksien edessä. Kannattaa myös muistaa, että autosta aiheutuu runsaasti muitakin kuluja kuin vain ostokulut, joten myös niihin tulee varautua ja laskea ne mukaan budjettiin.